ADYNE Netherlands - Blog
Interculturele Brilavond

Meet the Eritreans

Op de eerstvolgende avond staat de Eritrese cultuur centraal, en specifiek de Eritrese keuken. Deze is een afspiegeling van de geschiedenis van het land. Injerra wordt vooral gegeten op het platteland. Het is een pannenkoekachtig brood, gemaakt van gefermenteerde rijst en wordt gegeten met tsebhi of wat, een min of meer hete plantaardige- of vleessaus. In stedelijke gebieden wordt een sterke invloed aangetroffen van de Italiaanse keuken: pasta wordt in alle restauranten geserveerd. De groepen die in het laagland wonen, hebben een andere voedseltraditie. Het hoofdvoedsel is een dikke pap, gemaakt van sorghum.

Religie speelt in voedselgewoonten een grote rol. Zowel de islam als de orthodoxe christelijke traditie vereisen een strikte naleving van perioden van vasten en voedsel taboes. De lange perioden van vasten, Ramadan en Lent, worden door alle volwassenen gerespecteerd. Maar in tijden van religieuze vieringen worden voedsel en drank in grote hoeveelheden geserveerd. Een rund, schaap of geit wordt geslacht, en het vlees wordt samen met de ingewanden geserveerd met injerra. Traditioneel bier (siwa) wordt gebrouwen in de dorpen, en geserveerd tijdens ceremonieen.

Dit is enkel een introductie. Kom de trots van Eritrea voor jezelf zien en proeven!

Date:

16 Dec 2016

Time:

16:00 – 22:00

Location:

Bellamystraat 26/A

Terneuzen